Pelet - Cropellets

CROPELLETS
DRVENI PELET

ZA PAMETNO GRIJANJE

Cropellets Webshop
Cropellets Kalkulator uštede

ŠTO JE TO
CERTIFICIRANI PELET?

Peleti su mali prešani cilindri promjera šest milimetara, dužine 10 – 30 milimetara, ugodnog mirisa, bez ikakvih dodataka ljepila ili kemikalija. Proizvode se od usitnjenih komadića čistog drveta. Pod visokim tlakom, ti se usitnjeni ostaci prešaju, a da se pri tome ne dodaju nikakvi sintetski dodaci ili ljepila. Sadrže do 10% vlage, a dva kilograma DIN plus/EN A1 peleta vrijede energetski kao litra lož-ulja ili
1 m³ zemnog plina ili 2,5 m³ ogrjevnog drva.

Peleti

5 DOBRIH RAZLOGA ZAŠTO PELET

  1. Pelet je prešani drvni ostatak vlažnosti manje od 10% što mu daje visoku energetsku učinkovitost. Energetska vrijednost peleta iznosi oko 18 MJ/kg (5 kWh/kg).

  2. Automatika sagorijevanja u pećima i kotlovima na pelet stavlja pelete u isti rang s loživim uljem i plinom. Peći se automatski pale i gase, postižu i održavaju temperaturu koja im se zada te imaju automatsko doziranje. To im daje prednost pred grijanjem na drva ili drveni briket.

  3. Spadaju u obnovljive izvore energije.

  4. CO2 neutralan.

  5. Cijena je najniža u usporedbi s ostalim energentima koji se automatski doziraju i sagorijevaju!

CROPELLETS CERTIFIKATI

EN plus A1

DIN plus

PREPOZNAJTE
KVALITETAN PELET

Kvalitetan pelet je svijetle boje, ugodna mirisa; u vreći u koju je zapakiran vidi se vrlo malo prašine. Pelet vrhunske, europske kvalitete je onaj koji nosi oznaku certifikata DIN plus i/ili ENA1. Međunarodne norme propisuju 19 parametara koji se mjere te oni određuju kvalitetu peleta. Parametri uključuju ne samo kalorijsku vrijednost već i specifičnu težinu, sadržaj vode, ostatak pepela nakon gorenja, duljinu i promjer, otpornost na habanje, prisutnost teških metala, radioaktivnost i sl. Kvalitetan pelet ima visoko iskorištenje kod sagorijevanja, omogućuje uredan rad Vašeg kotla ili kamina.

PELET -
UŠTEDA

Pelet-ušteda
Peleti

CROPELLETS
SMART FORMULA

Nudimo Vam novi certificirani pelet koji je cjenovno prilagođen svakom kućanstvu. Certifikat EN A2 jamac je visoke kvalitete i pristupačne cijene.

CROPELLETS CERTIFIKATI:

EN plus A2

CROPETS

Uskoro u ponudi - Cropets. Pelet kao posip za Vaše kućne ljubimce.

Centar peleta
Grabrić 17, Gradec 10340
Vrbovec

Cropellets d.o.o.
Grabrić 17, Gradec 10340
Vrbovec

tel: +385 1 6402 271
fax: +385 1 6402 273
e-mail: info@cropellets.hr